15 Ağustos 2008 Cuma

Kuru Fasülyeci Kanaat Lokantası




Umut'la Temmuz ayında ilkini gerçekleştirdiğimiz 2incicumartesi gezilerimizin ikincisini geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirdik. Çok yakın bir zaman sonra bu gezilerin blogunu da sizlerle paylaşıyor olacağım.


Neyse konumuza geleyim! Bu gezimiz sırasında birde konuğumuz vardı. Umut'un baldızı İrem! Umut ve Baldızı çok iyi anlaşan bir ikili. İki kafadar bu gezi öncesinde kurufasülye yemeği kafalarına koymuşlardı. Açıkcası bende çok uzun zamandır kurufasülye yemiyordum, bu teklif benimde hoşuma gitmişti.
Öğlen soluğu Umut'un daha önce yurt dışından gelen misafirlerini gezdirirken keşfettiği Süleymaniye Camisi'nin hemen karşı köşesinde ki Kuru Fasülyeci Kanaat Restoran'da aldık. Bu sempatik esnaf lokantasının sahibi Adnan Akyıldırım. Restoran senelerdir bir çok misafir ağırlamış. Bu misafirler arasında yerli yabancı turistler ve esnafın dışında ünlü simalardan tutunda devlet büyüklerimize kadar bir çok önemli misafirde yer almış.




Hayatım boyunca yediğim en güzel kuru fasülyeyi yedim dersem abartmış olmam sanırım. Gerçekten sunum olarakta lezzet olarakta bir harikaydı herşey. Hepimiz karnımız tok sırtımız pek restorandan ayrıldık.









Hiç yorum yok: